Afbeelding

Rundvlees

Mals en luxe rundvlees van het Twentse land; smaak en kwaliteit, puur vlees!

Ons gehele assortiment rundvlees is afkomstig van het Blonde d'Aquitaine ras van VIT Twente. De koeien en kalveren grazen het grootste deel van het jaar in de wei. Steeds vaker lopen ze in natuurgebieden van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Om het welzijn van de dieren te vergroten krijgen de koeien en kalveren veel rust, ruimte en een uitgekiend voedingsschema. De voeding bestaat uit onder andere hooi, maismeel en tarwe.

Specialiteiten
 • Een ware topper is onze uitmuntende biefstuk!
 • Riblappen
 • Biefstukspies gemaakt van biefstuk, rucola, zongedroogde tomaatjes en rauwe ham
 • Runderpampa van mals rundvlees met ontbijtspek, prei en mosterddressing
 • Cote de boeuff: stoer vlees voor de grote mensen


Kip

Al ons kippenvlees is van Hollandse kippen. Naast kipfilet, bieden wij ook diverse specialiteiten, zoals diverse soorten schnitzels of een houthakkerssteak.

Specialiteiten
 • Houthakkerssteak: kipfilet verpakt in huisgemaakte ontbijtspek in marinade
 • Mexicaanse kipsleetjes met onder andere rode ui, rode en gele paprika, tortilla chips en kaas


Hollands lamsvlees

Ons lamsvlees komt van het Reggedal lam.

 • Bout (plakken)
 • Kotelet
 • Lamsham
 • Lamsshoarma
 • Lamsgehakt

Varkensvlees

Wij leveren een ruim assortiment aan varkensvlees. Al ons varkensvlees heeft het IKB keurmerk. Het vlees is mooi blank van kleur en extra sappig wat resulteert in een heerlijke smaak. Echte aanraders zijn onze grove en fijne braadworst.

Onze verse worst is een must voor elke Twentenaar!

Speciaal varkensvlees

Van uw slager mag u altijd iets meer verwachten. Daarom hebben wij Wroetvarkensvlees op de kaart staan van het Piétrain-varken, bekend om zijn uitstekende vleeseigenschappen. Het Piétrain-varken zet meer vlees aan dan andere varkenssoorten en heeft een laag vetgehalte. Het vlees heeft ook een fijnere structuur.

Lekker wroeten en spelen

Wroetvarken heeft als eerste varkensketen met de Wroetstal een Beter Leven Ster ontvangen van de Dierenbescherming. In de wroetstal van de familie Kok hebben de varkens meer bewegingsruimte en zorgt de dikke laag met strooisel voor een comfortabel ligbed waar de varkens op kunnen rusten. Het strooisel in de stallen zorgt voor een plek waar de varkens lekker kunnen wroeten.

De varkens leven in groepen van 20 tot 30 dieren, op dichte vloeren met strooisel. In vergelijking met andere stalsystemen hebben deze varkens 25% meer ruimte om te leven! De varkens kunnen onbeperkt de hele dag door hun voer opnemen en daarnaast beschikken zij natuurlijk over vers water.

De leefomstandigheden van de wroetstal helpen mee aan gezonde varkens, ze worden niet gecastreerd en medicijnen worden alleen toegediend bij zieke dieren, op voorschrift van de veearts. Omdat de varkens naar hartenlust kunnen wroeten is het niet meer nodig om de staart er af te halen, omdat ze voldoende afleiding hebben bijten ze elkaar niet.

Dat er goed voer gebruikt wordt voor de varkens, proeft u terug in het vlees. Er wordt zoveel mogelijk voer benut uit de regio.
Het streven is om de mest op het eigen bedrijf en in de buurt bij akkerbouwers uit te rijden. Door het mengen van de mest met strooisel, ontstaat er een vaste mest wat beter is voor het milieu en welke een positieve invloed heeft op het bodemleven.

Als slager willen we u graag het beste bieden. Dat doen we met passie, enthousiasme en plezier, maar ook met oog voor de wereld om ons heen. Dus houden we, waar dat kan, rekening met milieu, de natuur, de dieren en uw wensen. Als slager houden we van eerlijke handel, omdat wij vinden dat boeren een eerlijke prijs voor hun producten verdienen. En omdat u ook wilt dat uw stukje vlees vervaardigd wordt met respect voor mens, dier en milieu tegen een eerlijke prijs.

Kijk voor meer informatie op www.wroetvarken.nlAfbeelding

Bereidingswijze

Iedere vleessoort heeft zijn eigen bereiding.

Bekijk de bereidingswijze voor verschillende soorten lams-, rund-, kalfs- en varkensvlees >>